fbpx

Personvernerklæring

08 desember 2021

Innledning

Vi i Airmine AS (“Airmine”, “Vi”, “Oss”, “Vår”) tar ditt personvern og sikkerhet på alvor. Denne erklæringen forklarer hvordan vi behandler personopplysninger på våre nettsider, mobilapp, sensor og andre tjenester. 

Som grunnprinsipp ber vi kun om personopplysninger vi har bruk for og bruker dem kun til å gi deg bedre tjenester. Vi deler ikke data med andre hvis vi kan unngå det og vi gjør vårt beste for å sikre dine personopplysninger.

Airmine etterstreber å følge norske personvernregler (Personopplysningsloven).

Endringer i personvererklæringen

Airmine kan gjøre endringer i denne erklæringen, uten at vi varsler det på forhånd. Denne erklæringen ble sist oppdatert 8. desember 2021. 

Hvilke personopplysninger samler vi inn?

Når du aktiverer “stedstjenester” (posisjonslokalisering)

Enkelte av våre tjenester lar deg velge å slå på posisjonslokalisering på mobilen din, for eksempel for å gi deg bedre varsel basert på lokale værforhold eller luftforurensning. Vi samler bare disse dataene dersom du aktiverer posisjonslokalisering. Hvis du er logget inn hos oss, lagrer vi posisjonsdataene i din Airmine konto hos oss.

Når du bruker våre nettsider eller våre mobilapplikasjoner

Vi bruker ulike verktøy for å måle bruken av våre apper og webtjenester. På nettsidene våre bruker vi informasjonskapsler (cookies). Funksjonen kan slås av og på i de fleste nettlesere gjennom “innstillinger”, “sikkerhet” eller liknende. Informasjonskapsler inneholder ikke personopplysninger,.  

Vi bruker disse verktøyene for å analysere bruken av våre nettsider og apper, for eksempel hvilke sider som er mest besøkt og om brukeren leser på mobil eller en pc.

Når du abonnerer på et av våre nyhetsbrev/fyller ut skjema hos oss

Hvis du melder deg på våre “blog alert” eller andre nyhetsbrev, samler og lagrer vi din e-postadresse. Vi sender deg bare de varslene du har meldt deg på. Vårt system logger også IP-adressen du bruker når du melder deg på, for å hindre misbruk. 

Vår nettside airmine.ai bruker MailPoet sending service for å sende epost. Denne tjenesten lar oss spore åpning og klikk i e-postene vi sender ut. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre tjenestene våre. 

Våre kundeoppfølgningssystemer lagrer opplysningene du har oppgitt i skjemaene, for eksempel vårt generelle kontaktskjema. Vi bruker disse opplysningene til å kontakte deg, og ber ikke om informasjon vi ikke trenger. Du kan melde deg av nyhetsbrev når du vil.

Når du lager en konto hos Airmine (nettbutikk, app)

Hvis du logger deg inn på våre tjenester med epost og brukernavn, lagrer vi dette. Vi bruker dette for å identifisere riktig bruker når du logger inn.

Når du er sensorkunde 

Hvis du er sensorkunde hos oss, lagrer vi knytningen mellom deg og din sensor. Vi vet hvor sensoren står og hva den måler. Vi kjenner ikke passord til ditt wifi-nett.

Når du hjelper oss med å samle inn data

Hvis du rapporterer inn vegetasjonstyper til oss, lagrer vi kilden til dataene (altså deg). Dette gjør vi for bedre intern sporbarhet og kvalitetssikring, dette deles ikke med andre.

Når du kontakter Airmine via sosiale medier

Du kan også kontakte Airmine via sosiale medier som Facebook og LinkedIn. Hvis du bruker disse kanalene, kan vi ikke garantere for at kommunikasjonen blir privat (f.eks. Hvis du kommenterer noe vi har lagt ut på Facebook).

Hva bruker vi personopplysningene til?

Vi kan bruke personopplysningene dine til:

  • Svare på spørsmål og kommentarer du har til oss
  • Sende deg nyhetsbrev og produktinformasjon (som du har bedt om)
  • Tilpasse din brukeropplevelse på våre nettsteder og apper
  • Forbedre våre tjenester, for eksempel ved å se hva som er populært blant brukere
  • Til å oppfylle norske myndigheters lovpålagte krav om rapportering og innsyn
  • Vi bruker lokasjonsdata for din sensor (samt måleverdiene fra din sensor) til å utvikle bedre varslingstjenester og modeller for luftkvalitet og pollen
  • Vi bruker innsamlede plantedata og landskapstypedata til å forbedre vår planteklassifikasjonsmodell

Deling av personopplysninger med tredjepart

Dine personopplysninger kan bli delt med en tredjepart i disse tilfellene:

  • Hvis Airmine AS, eller deler av selskapet, blir solgt eller inngår i en sammenslåing. 
  • Hvis vi er forpliktet til å dele data for å å oppfylle norske myndigheters lovpålagte krav om rapportering og innsyn
  • Vi kan også anonymisere personopplysningene (for eksempel ved aggregering) og bruke dette i analyser, rapporter og utvikling.
  • Våre tjenesteleverandører (for eksempel Microsoft), kan ha tilgang til data lagret hos dem

Endringer i personopplysninger

Endel personopplysninger kan du selv endre i din Airmine-konto. Hvis du mener vi har feil eller utdaterte opplysninger, må du svært gjerne kontakte oss så vi kan endre i våre systemer.

Deaktivering av Airmine-konto

Hvis du ikke lenger er en aktiv bruker eller kunde hos oss, vil vi slette dine personopplysninger etter 3 år. Merk at data fra din sensor vil fortsatt bli lagret hos oss, med lokasjonen til din sensor (men ikke ditt navn eller andre personopplysninger).

Sletting og innsyn i lagrede personopplysninger

Du kan be om innsyn i hva vi har lagret om deg ved å kontakte oss på info@airmine.ai. Vi vil også gjøre en fullstendig sletting av dine personopplysninger dersom du ber om, også fra våre backupsystemer. Airmine kan fortsette å bruke anonymiserte opplysninger også etter sletting (data som ikke på noe vis kan spores til deg).

Sikring av personopplysninger

Vi følger allment aksepterte standarder og rutiner for å sikre dine personopplysninger, sånt som kryptering av informasjon over nettet og bruk av anerkjente autentiseringstjenester. 

For Airmines ansatte skal tilgang til personopplysninger kun gis når det er behov for det og vi lagrer ikke personopplysninger på lokale harddisker.

Wifi tilkoblingen vil bare brukes for å sende observasjonsdata til Airmine’s skylagringstjeneste, samt firmware-oppgradering av sensoren.

Selv vi tar alle forhåndsregler, kan sikkerhetsbrudd forekomme, enten av oss eller av en annen part. Det er også lurt at du beskytter dine personopplysninger (som passord og sikring av lokale wifi-nettverk) så godt det lar seg gjøre.

Unntak til denne personvernerklæringen

Denne personvernerklæringen gjelder ikke informasjon som du uoppfordret har delt med oss, for eksempel på våre facebooksider.

Brukere under 16 år

Våre tjenester er ikke beregnet for mindreårige under 16 år.

Hvis du er under 16 år, må du få tillatelse av dine foresatte til å bruke tjenesten. Foresatte som kan ta kontakt med oss på info@airmine.ai for å få slettet personopplysninger knyttet til sine barn under 16 år.

Viktig merknad

Airmine er ikke helsepersonell og våre tjenester må ikke brukes til å stille diagnose eller avgjøre behandling for noen helserelaterte tilstander. Kontakt lege eller annet kvalifisert helsepersonell for diagnose og oppfølgning.

Spørsmål eller kommentarer?

Vi hører gjerne fra deg! Kontakt oss på info@airmine.ai eller bruk vårt kontaktskjema på nettsidene. 

Handlekurv
Norsk bokmål